I och med införandet av övningsskolor ht 24 kommer du som student i första hand att placeras på övningsskolor för verksamhetsnära moment, VNM och verksamhetsförlagd utbildning, VFU.

Inom ditt andraämne kommer verksamhetsnära moment att ingå genom att uppgifter i de teoretiska kurserna på olika sätt kopplas till undervisning i skolans verksamhet. Det innebär att du i höst kommer att bli placerad hos en handledare på en skola för VNM. Målsättningen är att du ska vara kvar på samma skola (företrädesvis hos samma handledare eller inom samma arbetslag) under två år, till och med VFU II läsåret 25/26.

 


Formulär inför VNM

För att påbörja placeringsarbetet vill vi att du fyller i ett formulär. Genom att fylla i formuläret bekräftar du att du avser läsa ämne 2 ht 24 och därmed är i behov av en placering för VNM och VFU. I placeringsarbetet utgår vi från din bostadsort. I formuläret ska du därför ange bostadsort och ev. alternativ bostadsort. Observera dock att placeringar kan innebära upp till en timmes pendling från bostadsortens centrum och att vi inte genomför några byten av placeringar

Vi vill att du fyller i formuläret på nedan länk senast 27 maj. Planerar du att inte läsa vidare i höst, vänligen meddela någon av oss VFU-koordinatorer så snart som möjligt!

→ Länk till formulär

 

Inför din skolplacering för VNM och VFU finns det information som det är viktigt att du tar del av, se nedan länk med ppt. 

 Ppt med information om skolplacering ämne 2




Särskilda skäl

Om du avser att söka speciell placering av särskilda skäl ska du gärna göra det redan nu, eller senast 27 maj. Uppge även i formuläret att du avser söka placering av särskilda skäl. Du hittar blankett på: https://vfuportalen.lnu.se/larare/Pages/Page.aspx?pageId=1219

 



Registerutdrag

Viktigt att tänka på inför höstens skolplacering är att du måste ha ett giltigt utdrag ur belastningsregistret inför varje nytt läsår. Du hittar information och länkar till registerutdrag under VFU-informationen i Moodle-rummet eller på Lärarutbildningsportalen under avsnittet Allmän VFU-information: 

https://vfuportalen.lnu.se/larare/Allman-VFU-information/Registerutdrag.aspx




Lärarutbildningsportalen

All information om VNM, VFU och övningsskolor hittar ni på Lärarutbildningsportalen på undersidan för Ämneslärarprogrammet: https://vfuportalen.lnu.se/larare/

Här kommer också information om schema samt uppgifter under VNM publiceras.

När du loggar in på portalen med ditt studentkonto hittar du din studieplan och din placering. Högerklicka på lärarens namn så ser du e-postadressen och kan kontakta honom/henne. På lärarutbildningsportalen finner du även länkar till registerutdrag samt information om resebidrag under fliken Allmän VFU-information. 

 

 Fysiklektion Teori, musik

 Föreläsning framför en klass elever. Fyra elever framför datorn.

Senast ändrad: måndag, 20 maj 2024, 10:36