Välkommen!

Du har sökt och blivit antagen till 1TS991 GIS i skogsbruket 7,5 hp vid institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet. Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen och ge dig lite kort information inför terminsstarten.

Kursen består översiktligt av tre delar: teorier och modeller inom GIS, laborationer med GIS-programmet QGIS samt ett eget arbete om hur GIS används i praktiken i en skoglig verksamhet.

För de teoretiska delarna ingår att delta vid minst ett seminarium. GIS-laborationerna genomförs i QGIS, där laborationsuppgiften för godkänt handlar om att skapa ett eget traktdirektiv för ett bestånd som ska föryngringsavverkas. Redan nu kan du fundera på vilket skogsbestånd du skulle vilja göra en planering för och läsa på lite om QGIS på http://qgis.org. Vänta med installation av QGIS, för vi kommer vid kursstart ge instruktioner vilken version som skall användas.


I det egna arbetet, ska du genom ett studiebesök, hos ett företag/organisation/myndighet, närmare undersöka hur GIS används i praktiken. Du kan redan nu också börja fundera på vilken verksamhet du skulle vilja göra ett studiebesök hos.

 

Introduktionsmöte

Kursens start äger rum i samband med en introduktion via e-mötesverktyget Zoom den 6 nov kl. 10:00-11:00. Kursintroduktionen kommer att spelas in så att du kan ta del av den i efterhand. Du når mötesrummet Zoom via kursrummet i MyMoodle, som öppnar ett par veckor innan kursstart.

 

Viktiga datum inför kursstart

  • 6/11 Kursintroduktion (Zoom)
  • 24/11, 27/11, 6/12 Seminarier (Zoom). Deltagande krävs vid minst ett av dessa seminarier
  • 8/12, 13/12, 19/12 Workshop laborationer QGIS (Zoom)
  • 15/12, 20/12, 8/1, 10/1 Muntliga redovisningar av eget arbete (Zoom). Deltagande krävs vid minst ett av dessa redovisningstillfällen.
  • 11/1 Tentamen

 

Litteratur

Kurslitteraturlistan hittar du i kurs-/ och utbildningsplanen som finns här:
Kurs- och utbildningsplaner Skriv in kurskod eller kursnamn i sökfältet för att få fram aktuell kursplan. Om det finns flera versioner ska du välja den senaste versionen. Förutom angiven litteratur i kursplanen tillkommer i samband med kursstart material i form av föreläsningar, dokument och rapporter.

Examination och betyg

Kursen examineras genom muntliga och skriftliga uppgifter, laborationer och ett självständigt arbete. Slutexaminationen är en skriftlig och muntlig tentamen.

Kursen bedöms med betygen U, 3, 4 eller 5. De olika delmomenten bedöms antingen med U/G eller hela betygsskalan U, 3, 4 eller 5.
Tentamen bedöms med betygen U, 3, 4 eller 5.

Skaffa studentkonto och registrera dig

Du behöver ha ett studentkonto för att kunna registrera dig. På Lnu.se/nystudent finns information om hur du gör. Registrering krävs för att du ska kunna påbörja den utbildning som du har blivit antagen till. Om du är antagen med villkor kan du inte registrera dig på egen hand. Då är det viktigt att du kontaktar kursansvarig om du vill bli registrerad.

 

MyMoodle

MyMoodle är lärplattformen som används på Linnéuniversitetet. Här hittar du det digitala kursrum där studenter och lärare möts. Du loggar in med ditt studentkonto, se ovan. Här hittar du en introduktionsfilm i MyMoodle.

 

Teknisk utrustning

Du behöver en dator och ett USB-headset med inbyggd mikrofon för att kunna delta i digitala möten och presentationer. Läs mer

 

Förhinder

Är du förhindrad att delta vid introduktionstillfället kontakta kursansvarig Carl Svensson, carl.svensson@lnu.se

 

Mer information

Har du frågor så hör av dig till kursansvarig Carl Svensson via e-post eller telefon carl.svensson@lnu.se, 0470-70-81 55

Linnéuniversitetets växel: 0772-28 80 00

 

Med vänlig hälsning,

Carl Svensson, kursansvarig och Magnus Persson bitr. kursansvarig med kollegor

Last modified: Friday, 16 June 2023, 4:03 PM