Praktiktjänstgöring vid ambassaden i Lissabon HT 2016

Praktiktjänstgöring vid ambassaden i Lissabon HT 2016

av Helena Mallin -
Antal svar: 0

Sveriges ambassad i Lissabon utlyser härmed en praktikplats för höstterminen 2016.

Den handledda praktiken innefattar bland annat informationsinhämtning för rapporter inom områden såsom politik, ekonomi och EU-samarbete, samt andra uppgifter inom ambassadens mångsidiga verksamhet, exempelvis Sverigefrämjande och administration.

Ambassaden har till uppgift att representera Sverige i Portugal och att ta tillvara svenska intressen i landet. Ambassaden är även sidoackrediterad till Kap Verde och Guinea-Bissau.

Sökanden:
Ambassaden söker studenter med ekonomisk, statsvetenskaplig eller juridisk inriktning och med kunskaper i och intresse för EU-frågor. Kunskaper i portugisiska är ett krav. Intresse och fallenhet för rapportskrivning är en förutsättning. Som praktikant bör du vara beredd på att sätta dig in i och vara behjälplig med många olika frågor, samt även kunna arbeta flexibelt och ibland under tidspress.

Praktikförutsättning:
Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs i ett utbildningsprogram måste den aktuella institutionen kunna intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Praktikperiod: Cirka 20 veckor. Tillträde sker i början av september.

Exakt datum bestäms mellan praktikanten och ambassaden.

Ersättning:
Praktiken är oavlönad och ska finansieras med studiemedel. Praktikanten ordnar och betalar själv resor och uppehälle.

Försäkring:
Praktikanter vid utlandsmyndigheter ska vara fullt försäkrade, till exempel genom "student UT" (se www.kammarkollegiet.se).

Ansökan:
Ansökningsbrev med meritförteckning, samt exempel på rapport/PM som sökande skrivit (på svenska) sänds, via e-post, senast fredagen den 1 april till:
ambassaden.lissabon@gov.se

Beslut om tillsättande av praktikplatsen fattas av ambassaden i Lissabon. Den tilltänkta praktikanten kommer att säkerhetskontrolleras genom registerkontroll. Praktikanten måste vara svensk medborgare.

För ytterligare upplysningar och frågor, vänligen kontakta ambassaden på e-post: ambassaden.lissabon@gov.se