Studenthälsan stöttar dig

Studenthälsan stöttar dig

av Helena Mallin -
Antal svar: 0

Behöver du en utomstående, professionell person att prata med? På Studenthälsan kan du som student boka samtalstid kostnadsfritt, utan långa väntetider. Ju tidigare du söker hjälp desto lättare är det att vända ett dåligt mående. Varmt välkommen till oss på hälsan i Kalmar och Växjö. Följ oss gärna på facebook.com/studenthalsan

Studenthälsan finns både i Kalmar och i Växjö för dig som är student vid Linnéuniversitetet. Här arbetar vi förebyggande med livsstilsfrågor samt erbjuder samtalsstöd och coachning.

Besök Studenthälsans hemsida

Oss på Studenthälsan kan du träffa individuellt eller välja att delta i grupper. De individuella besöken är kostnadsfria och all tidbokning sker via telefon eller mail. Vi försöker alltid boka in dig så snart som möjligt. Räkna dock med en väntetid på drygt två veckor. Du vänder dig alltid till Studenthälsan på den ort där du studerar.

Observera att Studenthälsan inte har akutmottagning och att det inte finns någon läkare eller sjuksköterska hos oss. Rådgivning ges ej via mail eftersom den inte är sekretesskyddad. Vi har tystnadsplikt. Vid bokade samtal eller längre rådgivning skriver vi journal.

Om du blir sjuk och behöver sjukvård ska du vända dig till din närmaste vårdcentral. För råd om vård ring alltid Sjukvårdsrådgivningen 1177 eller besök www.1177.se. De tar emot ditt samtal dygnet runt. Du kan också kontakta din närmaste vårdcentral. Vid akuta sjukdomsfall ring 112.

Om du vill prata med någon utomstående kan du även ringa någon av de telefonjourer och rådgivningsnummer som finns.