SNS söker praktikanter

SNS söker praktikanter

av Helena Mallin -
Antal svar: 0

SNS söker studenter som vill praktisera i en intellektuellt spännande miljö i nära samarbete med forskare och ledande beslutsfattare i både privat och offentlig sektor. Vi söker dig som studerar ekonomi eller något annat samhällsvetenskapligt ämne på universitet eller högskola och har ett genuint intresse för samhällsfrågor.

Som praktikant på SNS får du sätta dig in i arbetsuppgifter på olika områden, såsom exempelvis planering av seminarier, research och planering av forskningsprojekt. Beroende på dina intresseområden har du möjlighet att själv forma din praktiktid och vi lägger stor vikt vid att du ska få arbeta med uppgifter relevanta för din utbildning.

Om SNS
SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) är en politiskt oberoende ideell förening som genom forskning, konferenser och nätverk bidrar till att beslutsfattare i politik, offentlig förvaltning och näringsliv kan fatta välgrundade beslut baserade på vetenskap och saklig analys. SNS bedriver egen forskning, ger ut forskningsrapporter på eget förlag och ordnar varje år ett 80-tal seminarier och konferenser i Stockholm.

Tidpunkt
Hösten 2015

Praktik inom programverksamheten
Du följer några större projekt, där du bistår med planering av konferenser och seminarier. På konferenserna ingår du i det team som genomför mötena på plats. Arbetet innebär bland annat inläsning och research samt kontakter med forskare och beslutsfattare från näringsliv och förvaltning.

Praktik inom forskningsverksamhet
Du är en del av en avdelning bestående av fyra forskningsledare och en forskningsassistent. Du bistår dessa med underlag och deltar på möten för de olika forskningsprojekt som SNS bedriver, från idéstadiet till färdig forskningsrapport samt kommunikation av forskningsresultaten. Du får också pröva på rollen som forskningsassistent och jobba med exempelvis insamling och bearbetning av statistik och olika typer av researchuppdrag.

Praktik inom medlemsrelationer och administration
Du är en del av det team som arbetar med SNS administration, marknadsföring och medlemsrelationer. Du kommer bland annat få praktiska erfarenheter av eventproduktion och IT-baserad marknadsföring (Microsoft CRM).

Förutsättningar
Praktiken inleds med en introduktion och du får en handledare som följer dig under din praktikperiod. Efter avslutad praktik ges betyg och referens. Praktiken ska normalt omfatta en termin och bör genomföras på heltid. De flesta som praktiserar på SNS är inskrivna som studenter vid svenskt universitet/högskola, men det finns också möjlighet praktisera på SNS utan att vara inskriven på en institution. Du kan också vara inskriven vid Arbetsförmedlingen och få en praktikplats som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd enligt gällande bestämmelser. Ekonomisk ersättning utgår inte.

Skicka gärna din ansökan senast den 1 april. Intervjuer sker löpande under våren. Skicka in ansökan tillsammans med meritförteckning till ingela.hallingstam@sns.se.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Ingela Hallingstam, 08-507 025 51 eller ingela.hallingstam@sns.se.

Frågor om praktiken besvaras av Mikael Blomberg, 08-507 025 60 eller mikael.blomberg@sns.se.

Urval sker genom intervju, betyg och CV.