Praktikanter till Sveriges ambassad i Singapore höstterminen 2022

Praktikanter till Sveriges ambassad i Singapore höstterminen 2022

av Victor Bohman -
Antal svar: 0

Sveriges ambassad i Singapore söker två praktikanter för höstterminen 2022.

Ambassadens verksamhet omfattar handels- och Sverigefrämjande, politisk och ekonomisk rapportering, konsulära- och migrationsärenden samt försvars- och säkerhetspolitiskt relaterade frågor.

Uppgifter under praktiken
Den ena praktiktjänsten är placerad vid ambassadens avdelning för ekonomiska och politiska frågor. Uppgifterna är huvudsakligen kopplade till ambassadens främjandeverksamhet och aktiviteter relaterade till det akademiska utbytet mellan Sverige och Singapore. Till detta ska läggas viss EU-relaterad verksamhet samt ekonomisk och politisk rapportering.

Den andra praktiktjänsten är placerad vid ambassadens försvarsavdelning. Försvarsavdelningens syfte är bland annat att upprätthålla relationerna med försvarsmakterna i de ackrediterade länderna och att främja den svenska försvarsindustrin. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta bevakning och rapportering av aktuella försvars- och säkerhetspolitiska frågor kopplade till utvecklingen i Singapore, Indonesien och övriga Sydostasien samt att delta i den dagliga verksamheten.

I båda tjänsterna ingår att stötta ambassadens övriga avdelningar.

Din bakgrund och kompetens
Praktiktjänstgöringen är oavlönad och kan endast erbjudas personer som är inskrivna vid ett svenskt universitet eller högskola, företrädesvis som student inom ett för praktiken relevant område. Sökanden bör vara i slutfasen av sina studier och det är önskvärt att sökanden har såväl kännedom om som intresse för Asien. Som praktikant ska man vara försäkrad via sitt lärosäte.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/singapore.

Är du intresserad?
Frågor angående praktiktjänstgöring vid avdelningen för ekonomiska och politiska frågor skickas till Jenny Egermark, e-post jenny.egermark@gov.se

Frågor angående praktiktjänstgöring vid ambassadens försvarsavdelning skickas till Kerstin Bengtsson, e-post kerstin.bengtsson@gov.se

Vänligen notera att sökande till praktiktjänst vid ambassaden ombeds att endast ansöka till en av de erbjudna platserna och att tydligt ange i ansökan vilken avdelning de vill praktisera på. Ansökan ska vara på svenska.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng med mera framgår (motsv.) senast den 25 mars 2022. Ansök via vårt rekryteringsverktyg:

https://web103.reachmee.com/ext/I003/584/job?site=23&lang=SE&validator=2b41f37f0378555ced5f5b5c9c22d00e&job_id=9308