Praktik vid FN-representationen, New York HT22

Praktik vid FN-representationen, New York HT22

av Victor Bohman -
Antal svar: 0

Vid FN-representationen arbetar ett 30-tal personer. Representationens uppgift är att representera Sverige, förhandla för och bevaka svenska intressen i FN och FN­-organisationerna i New York, i den lokala EU-samordningen samt i kontakterna med andra FN-representationer i bland annat politiska och ekonomisk-sociala frågor.

Det dagliga arbetet består till stor del av att bevaka de många mötena i till exempel generalförsamlingen och dess olika utskott samt därtill knutna EU­-samordningsmöten. Med anledning av COVID-restriktioner äger många möten rum på virtuella plattformar.

Din bakgrund och kompetens

FN-representationen söker studenter med god analytisk förmåga och en fallenhet för att uttrycka sig i tal och skrift och med följande kvalifikationer: Studier på motsvarande C- eller D-nivå inom relevant samhällsvetenskapligt ämne, t.ex. juridik, nationalekonomi, statskunskap, mänskliga rättigheter eller freds- och konfliktkunskap. Erfarenhet av utlandsvistelse och förmåga att anpassa sig till nya miljöer är önskvärd. Svenska och engelska är arbetsspråk. Mycket god skriftlig språkbehandling i dessa språk är ett krav.

Övrigt

Praktiken motsvarar en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik i utrikesförvaltningen - Praktik - Regeringen.se

Sökande praktikant måste ha en huvudman, normalt universitet/högskola. Praktik erbjuds inte för att skaffa sig praktisk erfarenhet efter avlagd examen. Praktiken ar oavlönad.

Ansökan skall innehålla personligt brev på svenska, CV, 2 referenser med kontaktinformation, samt intyg att praktiken ingår som poänggivande del i studierna skall bifogas.

Ansökan skall sändas via e-post med alla dokument bifogade i en enda sammanhållen bilaga.

Email: inga-lena.bengtsson@gov.se

Sista dag for ansökan om praktik till HT 2022 är fredag 25 mars. Ansökningarna måste vara FN-representationen tillhanda senast 12.00 Eastern Time.