Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan i Växjö!

Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan i Växjö!

av Linda Stark -
Antal svar: 0

Välkommen till en ny termin på Ekonomihögskolan!

Kära student,

Nedan finner du lite praktisk information inför nästkommande termin. Om du ska läsa en kurs utomlands, på annan ort eller annan fakultet gå direkt till rubriken Utbytesstudier/Valbar termin inom ditt program.

För att kunna fortsätta dina studier ska du:

Registrera dig (en vecka innan kursstart och under kursstartsveckan)

Du ska som vanligt registrera dig på den/de programkurser du ska läsa. Du loggar in på Lnu.se/student och klickar på Registrera dig här.

Har du problem med registreringen kan det bero på följande:

  • Du har varit registrerad på kursen tidigare. Då ska du istället omregistreras när kursen startar
  • Du har bytt program, påbörjar senare delen av ett program
  • Du har haft studieuppehåll
  • Registreringsperioden är slut
  • Du uppfyller inte behörighet till kursen/terminen (för behörighetsregler, se utbildningsplanen och kursplanen)

Kontakta ekonomihogskolan@lnu.se för att få hjälp med registreringen.

Behörighetshantering inför nästkommande termin

När du söker programkurser via antagning.se sker en behörighetsgranskning.

Redan nu kan du genom att logga in på antagning.se, se om du är behörig eller inte till höstens kurser. Om du är obehörig kan det bero på att dina resultat från vårterminen inte registrerats ännu. Observera att ytterligare granskning kommer att göras under sommaren och din status då uppdateras. I utbildningsplan och/eller kursplan hittar du de förkunskapskrav som gäller för respektive kurs.

I juli kommer du få ett antagningsbesked där du ska tacka JA om du vill fortsätta dina studier. Vill du inte fortsätta dina studier så ansöker du om studieavbrott eller vill du göra ett uppehåll i dina studier och försätta med dem senare så ansöker du om studieuppehåll, se rubriken Göra Studieavbrott eller Studieuppehåll.

I slutet av september och början av oktober så kommer du att söka dina programkurser inför vårterminen på samma sätt som du sökte programkurser inför höstterminen. Mer information om vilka programkurser som du ska söka kommer läggas ut under nyheter i ditt programrum på MyMoodle.

Har du läst utomlands under vårterminen 2018 är det viktigt att du skickar in ett resultatintyg till ekonomihögskolan@lnu.se, se även tidigare e-post utskick om detta. Observera att betygen inte kommer att tillgodoräknas i Ladok, utan det är enbart för att vi ska kunna se om du är behörig för att läsa höstens programkurser. Ansökan om tillgodoräkning för utbyte gör du enligt processen som du hittar här.

Programkursstart – schema

I höst börjar terminen den 3 september och du hittar din programkursstart genom att söka ut ditt schema via TimeEdit. Observera att schemat publiceras som tidigaste 4 veckor innan kursstart. Först när du är registrerad på en kurs kan du se ditt schema genom att logga in på Lnu.se/studentHela mitt schema.

Utbytesstudier/valbar termin inom ditt program

Om du ska läsa kurs utomlands ska du registrera dig på ditt utbyte. Registreringen gör du genom att logga in på Lnu.se/student och Registrera dig här. Detta är nödvändigt för att du senare ska kunna tillgodoräkna dig kurserna. Du ska dock inte registrera dig på några programkurser här hemma. Mer information om utbytesstudier hittar du här.

Läser du en valbar termin inom ditt program, där det är kurser på Linnéuniversitetet som inte ägs/tillhör Ekonomihögskolan så registrerar du dig på samma sätt som dina programkurser. Kommer du bara läsa kurser på ett annat universitet eller fristående kurser utomlands, se då det universitetet för registrering, du ska inte registrera dig för någon programtermin här på Linnéuniversitetet.

Göra Studieavbrott eller Studieuppehåll

Vill du anmäla studieavbrott behöver du lämna ett formellt besked till Ekonomihögskolan, se blankett för mer information. Möjlighet finns även att ansöka om studieuppehåll, det innebär att du får göra ett uppehåll i studierna om du anmäler det till Ekonomihögskolan, se blankett till för mer information. Mer information om studieavbrott och studieuppehåll.

IT-support för studenter
Behöver du hjälp med IT-relaterade frågor kontaktar du IT-avdelningens studentsupport

Har du frågor kring dina studier?
Du vet väl om att Ekonomihögskolan har en informationssida för dig som är student hos oss?! Här hittar du t ex tentamensschema, terminstider och FAQ. Du hittar den på MyMoodle under Ekonomihögskolan informerar.

Du är välkommen att kontakta oss på Ekonomihögskolan om du har frågor kring dina studier. E-post: ekonomihogskolan@lnu.se. Telefon: 0480-49 71 00.

Vi har begränsad bemanning på e-post och ingen bemanning alls på telefon mellan den 10 juli och 11 augusti. Fr.o.m. den 14 augusti är våra telefontider: kl. 10:00-12:00. Fr o m den 20 augusti har vi öppet som vanligt igen på telefon samt receptionstider, se här.

 

Trevlig sommar!

Utbildningsadministrationen vid Ekonomihögskolan