Förslag till ändringar i Ekonomihögskolans program 2018

Förslag till ändringar i Ekonomihögskolans program 2018

av Lena-Maria Aronsson -
Antal svar: 0

Nu finns ett förslag till minskat programutbud på Ekonomihögskolan 2018. Om fakultetsstyrelsen beslutar enligt detta förslag 14 december kommer det inte att innebära några förändringar för dig som redan studerar på något av programmen, endast för dem som söker till Ekonomihögskolan. De kommer att hänvisas till andra program. 

 

Förslaget är framtaget för att skapa ett tydligare programutbud med ökad andel på avancerad nivå och öka utrymmet för att utveckla nya program anpassade till efterfrågan. Förslaget berör följande program: 

  • Ettåriga magisterprogram

Inga ettåriga magisterprogram erbjuds, ingen antagning av studenter från och med höstterminen 2018. Undantag kan göras för de magistrar som saknar ett kopplat masterprogram vilka tillåts att utveckla ett masterprogram innan magistern avvecklas höstterminen 2019.

  • Ekonomprogrammet, inriktning marknadsföring (EGEMF) i Kalmar ska avvecklas
  • Music & Event Management (EGMUM)

Utredning inför flytt av programmet från Hultsfred till Kalmar senast höstterminen 2020

Vissa programspecifika kurser kan dock fortsättningsvis ges i Hultsfred.

  • Detaljhandel och Service Management (EGDSM) och Customer Experience Management (EGCEM)

Sammanslagning av programmen till ett utreds och genomförs senast höstterminen 2020

  • International Sales and Marketing (EGISM)

Ingen antagning av studenter till höstterminen 2018, och utredning hur huvudplaceringen kan flyttas till campus Växjö/Kalmar i framtiden. Vissa programspecifika kurser (inkl. praktik) kan och bör dock fortsatt kunna ges i Ljungby.

Vad händer nu?

Nu är förslag till beslut lämnat till styrelsen. Styrelsen kommer att fatta beslut i frågan 14 december. Det står styrelsen fritt att besluta enlig förslaget i sin helhet, delar av förslaget eller att avslå förslaget helt. När styrelsen har beslutat i frågan kommer mer information här.

För mer information

Om du har frågor kring förlaget och processen är du välkommen att kontakta dekan Helén Anderson helen.anderson@lnu.se eller utbildningssamordnare Eva Eriksson eva.h.eriksson@lnu.se.